Afvallen door water te drinken

Een waterdieet, zo wordt het ook wel genoemd. Hele dagen door water drinken zou ervoor zorgen dat je snel afvalt. Vaak is dat in het begin van dit dieet ook wel zo, de eerste weken merk je het aan de kilo’s. Omdat je veel drinkt, moet je ook veel plassen en daarmee spoel je de afvalstoffen uit je lichaam. Soms slaan mensen er echter in door. Té veel water drinken op een dag is ook niet goed voor de gezondheid. Dit kan namelijk voor lichamelijk problemen zorgen. Te veel water in korte tijd kan een lichaam (de nieren) niet verwerken.

Zoutbalans wordt verstoord en hersencellen kunnen uitzetten. Je krijgt dan hoofdpijn omdat de hersencellen tegen de zenuwen aandrukken. In het ergste geval kan er zuurstoftekort ontstaan met alle gevolgen van dien. Dit gebeurt niet snel, gelukkig. Het kan echter wel gevaarlijk zijn, overdrijf dus niet met het drinken van water en houd je aan de maximaal aanbevolen hoeveelheid.

Wist je dat bepaalde theesoorten ook meegeteld kunnen worden als het gaat om de aanbevolen hoeveelheid water op een dag? Het gaat dan om (de meeste) kruidenthee. Deze kopjes thee mag je meerekenen als het gaat om het halen van de aanbevolen hoeveelheid water op een dag. Drink je dus graag thee gedurende de dag? Kies dan een theesoort die je kunt meetellen. Neem je thermoskan gevuld met gekookt water mee wanneer je de deur uit gaat zodat je ook buiten de deur van je favoriete kopje thee kunt genieten.

Helpt water drinken bij het afvallen? Ja en nee. Het helpt bij het afvallen wanneer je eerst frisdranken en andere dranken dronk en dit nu vervangt door water. In (fris)drank zit (vaak heel veel) suiker en dat maakt het een echte dikmaker. Het vervangen van frisdrank in water is dus een hele grote stap de goede kant op! Zeker de eerste weken merk je dit goed. Ook dien je je eetpatroon aan te passen. Eet gezond! Kies voor groente of fruit als tussendoortje en niet voor een chocoladereep of plak cake. Wanneer je namelijk veel water drinkt op een dag, maar ook nog steeds veel vette dingen eet, werkt het niet.