Alcohol en afvallen

Tegenwoordig is het heel normaal om alcohol te drinken. Het is niet erg, maar wel slecht voor je lichaam, vooral wanneer het zo ver is dat je een alcoholverslaving hebt. Er zijn verschillende redenen waarom alcohol slecht is voor je lichaam. Dit is bijvoorbeeld een lijstje van gevolgen:

  • Verstoorde spijsvertering
  • Minder vitamines en mineralen
  • Meer honger
  • Meer stresshormonen
  • Dehydratie

Dik worden van alcohol

Een van de gevolgen op het langere termijn is dat je er gdik kan worden van alcohol. Drinken maakt je niet meteen te zwaar, maar in alcohol zitten veel calorieën waardoor je al snel over je caloriebehoefte heen gaat. Hiernaast krijg je natuurlijk ook meer honger van alcohol en vaak eet je dan geen gezonde dingen. Mensen snacken enorm veel wanneer ze gedronken hebben, waardoor ze al snel veel calorieën binnen krijgen.

Stoppen met drinken

Wanneer je besluit om te minderen of te stoppen met drinken heeft dit dan ook veel positieve gevolgen op het lichaam. Zo zal het ervoor zorgen dat je buikvet, oftewel je bierbuikje, al snel een stuk minder gaat worden. Wanneer je aan het afvallen bent is het drinken van alcohol niet ideaal. Het zijn veel onnodige calorieën die je beter niet in kan nemen. Hoeveel je afvalt hangt natuurlijk af van veel factoren, maar toch is stoppen met drinken een goed begin. Lukt het je niet om zelf te stoppen? Neem dan een kijkje op www.connection-sggz.nl voor hulp dat jij kan krijgen.