Helpt een fatburner bij afvallen?

fatburner afvallen
Young cheerful woman of plus size spending leisure in fitness center to lose weight

Om het afvallen te versnellen kiezen veel mensen voor het gebruik van een fatburner. Fatburners zijn supplementen die de vetverbranding zouden stimuleren en het hongergevoel remmen. Op deze manier helpt een fatburner bij afvallen. Maar is dit echt zo? Is het zinvol om je geld uit te geven aan een fatburner? In deze blog leggen we je precies uit hoe een fatburner werkt en in hoeverre deze helpen bij het verliezen van vet!

Welke stoffen zitten in fatburners?

Voordat we gaan kijken of een fatburner helpt bij afvallen, kijken we even naar de ingrediënten. De exacte samenstelling verschilt natuurlijk per merk, maar de meeste fatburners bevatten een combinatie van onderstaande stoffen.

  • Cafeïne
  • Guarana
  • Groente thee
  • L-Carnitine
  • Taurine
  • CLA
  • Yohimbe
  • Garcinia cambogia
  • Citrus aurantium

Niet van elke stof is bewezen dat zij ook daadwerkelijk bijdragen aan het verbranden van vet, echter weten we van cafeïne dat dit wel werkt. De beste fatburners bevatten dan ook wel cafeïne als basisingrediënt. Hiervan is namelijk bekend dat het zorgt voor meer energie en helpt het door het verminderen van het hongergevoel.

Fatburner werking

De stoffen in een fatburner zouden er voor moeten zorgen dat jouw stofwisseling een boost krijgt. Daarnaast remmen ze het hongergevoel, waardoor de neiging om te snacken minder wordt.

Dit betekent dat zo’n afslanksupplement niet direct zorgt voor het verbranden van vet. Wel zorgt de lichte stijging van je metabolisme dat het verbranden van calorieën wat makkelijker gaat. Het belangrijkste winstpunt zit echter in het verlagen van het hongergevoel. De energiebalans is immers altijd leidend als het gaat om afvallen. Je zal minder moeten eten dan je lichaam nodig heeft, dan gaat je lichaam vetreserves verbranden. Als je minder trek hebt, zal het makkelijker zijn om je gezonde voedingsschema vol te houden.

Is een fatburner jouw geld waard?

Een fatburner is geen wondermiddel. De basis voor het afvallen bestaat uit een gezond eetpatroon en voldoende beweging. Eet jij slecht en beweeg je te weinig, dan gaat een fatburner weinig helpen. Voordat je er voor kiest om jouw geld te spenderen aan fatburn pillen of poeders, doe je er goed aan om voeding en training te optimaliseren.

Volg jij een voedingsschema voor afvallen en is jouw fitnessschema goed afgestemd op jouw fysieke doelen? Dan kan je er wel voor kiezen om een fatburner te gebruiken. Verwacht ook dan zeker geen wonderen, maar deze supplementen kunnen je net dat beetje extra geven. Het wordt makkelijker om jouw eetpatroon vol te houden, de stofwisseling wordt gestimuleerd en vaak is de motivatie ook beter wanneer je een fatburner gebruikt.

Fatburner kopen

Wil jij toch graag een fatburner proberen? Dan is het belangrijk om altijd de gebruiksaanwijzing op het etiket te volgen en de dagelijkse dosering niet te overschrijden. Om geld te besparen kun je kijken op Supplementaanbiedingen.nl. Hier vind je de beste supplementen aanbiedingen en kortingscodes, zodat jij jouw fatburner extra voordelig kan bestellen!