Met deze tips verbeter je jouw fitheid

Iedereen wil wel graag fitter worden, zowel lichamelijk als mentaal. Door te starten met lichamelijke fitheid zal je merken dat je ook in mentaal opzicht sterker wordt. Want fitter worden is een kwestie van volhouden, en dat is lang niet altijd even gemakkelijk. Het grootste gevaar is, dat je veel te enthousiast van start gaat. Als je fitter wilt worden door een paar keer per week hard te lopen of een hindernisbaan af te leggen, moet dit langzaam worden opgebouwd. Het is namelijk goed voor de motivatie als je merkt dat je steeds meer kunt.

Goede begeleiding

Fitter worden begint bij jezelf, maar je kunt het beter niet helemaal in je eentje doen. Begin met de juiste Hoka schoenen bestellen, kies vervolgens een trainer of ga in groepsverband aan je fitheid werken. Het is erg belangrijk dat je een vaste routine ontwikkelt en je daaraan houdt. Laat je niet tegenhouden door slecht weer en maak de benodigde tijd bewust vrij in je agenda. Je zal merken dat je na een maand of 2 minder moeite hoeft te doen om je aan die regelmaat te houden. Het sporten op vaste dagen wordt dan langzaam een gewoonte.

Eetgewoonten aanpassen

Net zoals dat ongezonde voeding kan zorgen voor een slechte conditie draagt gezonde voeding bij aan een betere fitheid. In veel gevallen helpt het al als je minder gaat eten. Zoek aan het begin van je traject eens uit hoeveel koolhydraten iemand van jouw postuur en gewicht dagelijks zou moeten eten. Bereken daarna hoeveel jij dagelijks aan koolhydraten binnenkrijgt. Door het verschil tussen wat je eet en wat je zou moeten eten terug te brengen zal je lichaam gezonder worden. Uiteraard is het het allerbeste als je alleen gezonde producten kiest.

Boost geven aan je fitheid

Wanneer snel resultaat zien voor jou erg belangrijk is, kun je kiezen voor High Intensity Interval Training, kortweg HIIT. Je doet dan oefeningen, waarbij vrij snel wordt afgewisseld tussen korte perioden van krachtige inspanning en korte perioden van relatieve ontspanning. Wetenschappelijk is aangetoond dat daardoor meer opbouw van het spierweefsel plaatsvindt en dat er meer vet wordt verbrandt. Bij HIIT kost het minder tijd om fitter te worden.