Snel afvallen rond je buik

snel afvallen

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat veel mensen bezig zijn met hun goede voornemens. Voor velen is een van die goede voornemens om zo snel mogelijk af te vallen. Nieuw jaar, nieuwe start, dus werk aan de winkel. De regio rond de buik is een plek waar veel mensen willen afvallen. Om dit doel te kunnen bereiken heb je de juiste motivatie en veel doorzettingsvermogen nodig. Wil je snel afvallen in een week? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om snel rond de buik af te vallen, en wij nemen twee van deze belangrijke punten met je door. 

Koolhydraatarm eten

Een dieet is niet altijd een goed idee, maar goed op je voeding letten en hier kritisch naar kijken is altijd goed. Wat steeds populairder wordt is koolhydraatarm eten. Dit houdt in dat je kritisch kijkt naar het aantal koolhydraten in bepaalde voeding, en daar je voedingsschema op aanpassen. Hierbij let je er op dat je maar ongeveer 150 gram aan koolhydraten per dag binnenkrijgt, in plaats van het gemiddelde van 300 gram aan koolhydraten bij volwassenen. Het betekent niet dat je geen lekkere dingen meer mag eten, want er zijn veel heerlijke producten die prima in dit voedingspatroon passen. Zo heb je in de ochtend een heerlijke kwark met vers fruit, een frisse salade als lunch en een heerlijk stukje vis of tartaar bij het avondeten. Volop keuze!  

Sporten en bewegen

Als snel buikvet verbranden je doel is, dan is sporten en bewegen ook een echte aanrader. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het af te raden om alleen maar buikspieroefeningen te doen. Dat sterkt de buikspieren aan, maar zorgt er niet voor dat vet snel verbrand wordt. Je kunt dan beter kiezen voor oefeningen die het hele lichaam trainen. Een voorbeeld daarvan zijn pushups. Daarnaast is het aan te raden om veel te bewegen als dat mogelijk is. Een rondje wandelen in de pauze van je werk, de trap nemen in plaats van de lift of met je kinderen een heerlijk stukje fietsen in het weekend. Volop voorbeelden om genoeg te bewegen, zonder dat het voelt als sporten. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om dit regelmatig te doen. Één keer gaan lopen heeft niet zo veel zin, maar structureel meer beweging in jouw ritme is wel heel goed voor het proces van afvallen.