Last van striemen? Zo behandel je ze

Heb je last van striemen? Je hebt ontdekt dat je striae hebt en je hebt er last van. Striae ontstaat veel bij mensen die zwanger zijn, overgewicht hebben of in de puberteit zijn. In dit artikel vertellen we je alles over striae en hoe je het kunt voorkomen en behandelen. 

Wat zijn striae en is het gevaarlijk?

Striae is niet gevaarlijk maar het kan wel als storend worden ervaren door mensen die het hebben. Optisch ziet het er ook niet mooi uit. Striae zijn lopende strepen die parallel op de huid lopen. De strepen zijn paarsrood. De plekken die gevoelig zijn voor striae zijn de buik, de benen, billen en borsten en heupen. 

De strepen ook wel striemen genoemd worden veroorzaakt doordat de huid opgerekt wordt in een heel korte tijd. Als het ware scheurt dan het onderhuidse bindweefsel. Striae zal nooit weggaan helemaal wanneer je deze hebt. Na verloop van tijd vervagen ze op je huid. De vervaging van de striemen kan maanden of zelfs jaren duren. 

Hoe kun je striemen voorkomen?

Je kunt striae voorkomen of verminderen in sommige situaties. Je kunt namelijk niet altijd het voorkomen. Wanneer je zwanger bent zal de huid zich gaan oprekken omdat er een baby groeit in de buik. In een korte tijd zal de huid dan gaan uitweiden. Je kunt striae wel verminderen door elke dag iets van huidolie te gebruiken. 

Zijn er methodes om striae te behandelen?

Je kunt proberen striae te voorkomen door elke dag je in te smeren met oliën of bodylotion. Echter kunnen mensen de striemen als storend ervaren waardoor ze zich niet prettig voelen je zou het dan kunnen laten behandelen. Er bestaan verschillende soorten behandelingen voor de striae. Om te beginnen kun je beginnen met een crème die vitamine A-zuur bevat. Dat is de beste crème voor striemen.

Je kunt striae verbeteren door peeling van je huid. Heb je last van striae en wil je het laten behandelen kun je ook kiezen voor een laser of lichttherapie. De striae kun je ook laten behandelen door een massage, microdermabrasie of door microneedling. Striae verdwijnt nooit helemaal. Door de behandelingen heb je je wel de kans dat het sterk zich kan verbeteren. De vitamine A-zuur crème is een van beste crèmes die helpen tegen striae. Het beste is om elke dag je huid in te smeren en soepel te houden.

Tip: www.biodermal.nl