De populairste kruiden thee

Het drinken van kruidenthee heeft oneindig veel voordelen. Iedere kruidenthee heeft zo zijn eigen gezondheidsvoordelen. Daardoor zijn er heel veel verschillende soorten kruidenthee die je zou kunnen maken. Maar welke soorten kruidenthee worden dan eigenlijk het meest gebruikt en zijn het meest populair?

Welke soorten kruidenthee zijn het meest populair?

Als het gaat om de populariteit van kruiden thee dan zijn er een aantal smaken die er helemaal uitspringen in de populariteit. De meest populaire kruiden theesoorten zijn Gember thee, Kamille thee, rozenbottel thee en munt thee.

Gember thee

Gember is een specerij die heel goed is voor de gezondheid. Daarom is gember ook heel erg geschikt om een lekker kopje thee van te trekken. Maar wat zijn dan precies de voordelen van het drinken van gember thee?

Als je alle voordelen van gember thee op een rij wil zetten dan ben je wel even bezig. Gember kan pijnstillend werken, het heeft invloed op onder andere de bloedsomloop, het werkt tegen misselijkheid en braken en het heeft een positieve invloed op de spijsvertering.

Kamille thee

Kamille thee is een thee die gemaakt is van Kamille kruiden. Hiervoor worden de bloemen en de blaadjes van de Matricaria recutita gebruikt. De bloemen van deze plant hebben veel weg van de welbekende madeliefjes.

Kamille thee heeft een lichte kleur en de smaak is licht, zoet en licht kruidig. Er kan pure Kamille thee gedronken worden, maar ook kan Kamille in combinatie met andere kruiden gedronken worden. Kamille thee heeft een kalmerende werking.

Rozenbottel thee

Rozenbottel thee wordt gemaakt van het aftreksel van rozenbottels. Rozenbottels zijn de vruchten van een roos. Deze worden al meer dan 2000 jaar als medicijn gebruikt. In Rozenbottels zitten veel antioxidanten als vitamine C, wel 10x zoveel als in een sinaasappel.

Hierdoor krijgt het immuunsysteem een boost. Ook helpt het hart- en vaatziekten voorkomen en het biedt ondersteuning bij het uitschakelen en opruimen van virussen.

Munt thee

Munt thee is niet alleen maar lekker om te kunnen drinken. Munt thee is ook nog eens erg gezond. Munt thee kan helpen tegen misselijkheid, het verminderd stress, ondersteunt de spijsvertering en helpt tegen buikklachten.

Ook kan groene thee een bijdrage leveren bij het verliezen van gewicht. Dit doordat de groene thee een zuiverende werking heeft. Daarnaast wordt je immuunsysteem ook nog eens goed ondersteund. Het drinken van groene thee kent alleen maar voordelen voor de algemene gezondheid van iedereen.

Tip: Teastreet.nl