Tips om koffie in te zetten als marketingtool

Koffiedrinken op het terras, thuis of op het werk, wij Nederlanders zijn echt kampioen koffiedrinken. Nergens wordt zoveel koffie gedronken als in Nederland en het is dan ook zeker mogelijk om koffie in te zetten als marketingtool. Benieuwd hoe je dat kan doen? Dan is dit artikel iets voor jou.

Visitekaartje 

Het aanbieden van een kopje koffie is het eerste belangrijke contactmoment tijdens een klantenbezoek. Die eerste indruk kun je maar één keer maken, dus zorg ervoor dat het er een wordt om niet snel te vergeten. Dit doe je dan ook met kwalitatief goede koffie. Een goede kop koffie draagt immers bij aan een prachtig visitekaartje en zorgt ervoor dat de klant zich positief verbonden voelt met jouw merk. Zeker weten dat jij kwalitatief goede koffie kunt aanbieden? Maak dan gebruik van een koffie service bij een koffie groothandel. Zo komen jouw klanten én werknemers niets tekort. 

Duurzaamheid 

Zoals je vast al zult weten wordt duurzaamheid een steeds belangrijker aspect binnen het bedrijfsleven. Bedrijven en consumenten doen steeds vaker zaken met een bedrijf met een duurzaam beleid. Om daar op in te spelen kies je ervoor om koffie met een fairtrade keurmerk aan te schaffen. Je weet dan zeker dat de koffie op een duurzame manier is verbouwd en jouw marketingtool een stukje duurzaamheid uitstraalt. 

Koffiebekers

Nu we weten dat koffie belangrijk is, zou je ook moeten weten dat hetgeen waarin de koffie wordt geserveerd niet mag worden vergeten. Keramische mokken vragen veel schoonmaakwerk en plastic is niet meer van deze tijd, dus wat moet je dan? Kartonnen koffiebekers bieden een ideale oplossing. Als je jouw koffiebekers goed gebruikt, zijn ze een van de beste marketing tools. Zo kun je jouw bekers laten bedrukken met een bedrijfslogo, een missie of visie en een QR code die de klant regelrecht naar jouw socials stuurt. Wist jij dat een persoon ongeveer 7 minuten met een kop koffie in zijn hand staat en dus onbewust veel aandacht besteed aan de beker? En dat de 6 tot 7 bezoekers die langs lopen de beker ook zullen bekijken? Dan snap je nu vast waarom koffiebekers een goede marketingtool zijn. 

Mobiele barista

Nu de evenementen en beurzen weer even stil liggen, heb jij alle tijd om te bedenken hoe je dit in de toekomst weer op kunt pakken. Ook op dat soort plekken moet je natuurlijk wel goede koffie serveren. Een leuk idee hierbij is om een mobiele barista te huren die jouw (potentiële) klanten voorziet van lekkere koffie in verschillende soorten. Dit is misschien een kleine investering, maar je zult merken dat de mensen zich snel zullen verzamelen rondom jouw stand.