Dik worden van een alcoholverslaving

Iedereen kent het wel: de bierbuik. Veel mensen die worden een stuk dikker wanneer ze veel bier drinken. Maar is het nou echt zo dat je van een alcoholverslaving dik wordt? Eén gram alcohol bevat 7 calorieën, maar in een drankje zit naast alcohol natuurlijk ook suikers. Zo heeft een glas bier dus als snel 85 kcal erin zitten. Als je kijkt naar wat een volwassen persoon gemiddeld nodig heeft op een dag, dan is dit niet zo veel. Toch kan je flink dik worden van het drinken van alcohol.

Waarom wordt je dik van alcohol?

Van alcohol wordt je dik omdat de calorieën uit alcohol direct worden verbruikt, waardoor de overige calorieën worden opgeslagen als vet. Bij mannen gaat dit dus in de buik zitten, waardoor veel mannen die bier drinken een bierbuikje krijgen. Bij vrouwen zien we dit vaak in de heupen en bovenbenen zitten. Van alcohol drinken wordt je dus wel dikkig.

Slanke alcoholisten

Toch zien we ook wel eens dat alcoholisten juist enorm slank zijn. Dit heeft een hele andere reden. Veel mensen met een alcoholverslaving gaan heel slecht eten. Het darmwand wordt beschadigd waardoor het lichaam voedsel niet meer goed opneemt. Hierdoor verpesten mensen hun lichaam snel.

Alcoholverslaving

Naast dat je lichamelijk achteruit gaat heeft een alcoholverslaving natuurlijk nog veel meer nadelen. Het is dus iets waar je snel af van wilt komen wanneer je er last van hebt. Op www.cacnverslavingszorg.nl kan je kijken wat voor hulp er is voor jou.