Heeft je kind lichamelijke klachten? deze therapeuten helpen je!

Lichamelijk klachten zijn bij kinderen een veel voorkomend beeld. Dit kan in veel vormen voorkomen, van hele extreme klachten tot hele milde klachten. Soms houden klachten tijdelijk aan, andere keren houden de klachten langer aan en worden ze extremer in de loop van de tijd. Wanneer dit het geval is, is het van belang dat je hulp van een specialist krijgt. In de meeste gevallen zal een huisarts je doorsturen. Wanneer je zelf opzoek wilt naar een specialist is wel handig dat je weer waar je terecht kunt. Daarom in dit blog een tweetal specialisten voor kinderen.

Kinderfysiotherapeut

Een gewone fysiotherapeut kennen we allemaal wel. Wat maakt een kinderfysiotherapeut dan anders? Een kinderfysiotherapeut specialiseert zich in het bewegingsapparaat van kinderen en functionering daarvan. Daarnaast werkt de fysiotherapeut vaak samen met logopedisten, ergotherapeuten en leerkrachten. De fysio houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van de zintuigen en motoriek van het kind. Door verschillende aandoeningen aan bijvoorbeeld: organen, zenuwstelsel en de motorische motor kan de ontwikkeling stagneren. Juist hierbij kan de een kinderfysiotherapeut helpen en ondersteunen. Behalve bovengenoemde klachten, kunnen kinderfysiotherapeuten met nog veel meer klachten helpen. Kijk op kinderfysiotherapeut in Glanerbrug als je meer informatie wil. 

Osteopaat 

Waarbij een kinderfysiotherapeut zich vooral focust op het verbeteren van de motoriek en de zintuigen doet de osteopaat dan niet. Een osteopaat is er vooral voor de onverklaarbare klachten die een kind heeft. De osteopaat onderzoekt het gehele lichaam en kijkt waar de pijn wegkomt. Door de pijnpunten te vinden kan osteopaat door middel van verschillende technieken de pijn verhelpen. Vaak is het een opstapeling van onderliggende klachten. De osteopaat richt zich daarom vaak op verschillende punten in het lichaam. Vaak heeft de osteopaat een paar behandeling nodig om tot de kern van het probleem komen. In veel gevallen is het kind hierna klachten vrij of moet één keer in de zoveel tijd eenmalig behandelt worden. Bij osteopaat Enschede zijn ze er voor baby, kind en volwassene.

Snel handelen bij lichamelijke klachten kan van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van kinderen. Wacht daarom niet te lang met het opzoeken van een specialist. Door klachten in een vroeg stadium te verhelpen kan erger voorkomen worden.