Moe en futloos? Een helpende hand met vitamines

Iedereen heeft wel eens van die dagen of periodes. Je bent moe en futloos. Je hebt geen zin om je bed uit te komen en om iets überhaupt te doen. Het kan zijn dat je laat naar bed bent gegaan, of dat je veel gesport hebt de dag ervoor. Maar wat als je alles ‘goed’ hebt gedaan? Lekker op tijd naar bed, niet te intensief gesport en gezond gegeten. Toch ben je helemaal futloos. Vitamines kunnen je hier een helpende hand in geven. 

Lifestyle en voeding

Hoe jij jouw leven leeft, heeft veel invloed op hoe je je voelt. Je kunt jezelf energizen door gezond te eten en te bewegen. Eet genoeg groente en fruit, drink genoeg water en zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt. Je voeding heeft ook extreem veel invloed op hoe jouw energiepeil is. Als je elke dag pizza en nacho’s eet.. tja. Dan kan het zijn dat je vitamines en mineralen mist die je in een gezond voedingsschema wel zou krijgen. Eet je wel al gezond en ben je nog steeds moe? Dan kan het zijn dat je niet genoeg vitamines en mineralen uit je voeding haalt. Dit heeft niet zozeer te zeggen dat je ongezond eet. Vitamines en mineralen worden niet altijd even goed opgenomen uit voedingsmiddelen. Een multivitamine kan hier uitkomst in bieden. 

Waarom een multivitamine? 

Een multivitamine is niet maar één vitamine, maar een combinatie van verschillende vitamines en mineralen die je elke dag nodig hebt. Het voordeel van een multivitamine is dat het elkaar ondersteunt. Wist je bijvoorbeeld dat je vitamine D veel effectiever opneemt in combinatie met magnesium en vitamine K2? Dit houdt in dat als je alleen vitamine D bij slikt, het niet per se effectief is. Daarom zijn de multivitamines van Vitaily ideaal! Belangrijk is wel om te weten dat een multivitamine een aanvulling op je voeding is. Het is dus niet de bedoeling dat je ongezond door blijft eten en vervolgens wat multivitamines slikt. 

Het gebruiken van een multivitamine is dus eigenlijk die extra boost die je net over dat randje helpt. De basis blijft altijd het streven naar een gezonde levensstijl, maar soms heb je net wat hulp nodig voor dat laatste beetje. Een multivitamine zorgt in ieder geval dat je geen zorgen hoeft te maken over een tekort aan vitamines en mineralen. Let wel op: raadpleeg ook altijd een deskundige. Het zou kunnen dat je futloosheid een symptoom is van een andere oorzaak en een multivitamine kan dat niet oplossen.