4x de belangrijkste fitnesstrends voor het nieuwe jaar

De corona-pandemie heeft de wereld flink door de war geschud. Van gesloten cafés en een mondkapjesplicht tot aan het sluiten van de sportscholen, we hebben het allemaal voorgeschoteld gekregen. Ondanks de sluiting van de sportscholen en de coronacrisis, blijft fitness een populaire sport. Nu het nieuwe jaar nadert is het tijd om eens verder te kijken dan nieuwe fitnesskleding en daarom werpen we een blik in de toekomst naar de 4x belangrijkste fitnesstrends van 2021. 

#1 Hygiëne

Als er iets belangrijk is in een sportschool vol zwetende en hijgende mensen is het de hygiëne wel. Dat was altijd zo, maar sinds de coronacrisis beseffen we weer hoe belangrijk ontsmetting is. We hebben het dan niet alleen over de fitnessapparatuur of de kettlebells, ook de kleedkamers, lockers en toiletten moeten regelmatig schoon gemaakt worden.  

#2 Stressverlaging

Ontspanning door middel van Yoga en Pilates was al voor de coronacrisis populair, maar nu de pandemie aan zet is zie je steeds vaker dat mensen intensief trainen willen combineren met een ‘relax’ momentje. De grootste veroorzaker hiervan is stress. We hebben afgelopen jaar aardig wat voor de kiezen gekregen en met ontspanningssporten proberen we even een zen momentje te creëren voor onszelf.

#3 doelgroepgericht trainen

Het liefst hebben we tegenwoordig alles afgestemd op onze individuele wensen. Dat gebeurt al bij ons mediagebruik, koopgedrag of tijdens reizen, en vanaf nu gaan we dat ook terugzien in de fitnesstrainingen. Een op maat gemaakt programma trekt steeds meer klanten en helpt om in te spelen op de wensen van een individu. Hoe specifieker een sportschool een pakket kan aanbieden, hoe meer geld zij hiervoor zullen vragen.  

#4 Het ‘ouderen’ uurtje voor de sportschool

Het ouderenuurtje uit de supermarkt wordt komend jaar ook voor de sportschool van groot belang. Iedereen moet kunnen sporten en juist voor senioren en risicogroepen is het behouden van een goede conditie extra belangrijk. Momenteel is het lastig voor deze bevolkingsgroepen om in een volle sportschool te trainen. Daar komt volgend jaar verandering in met speciale aanbiedingen en trainingsmogelijkheden.