Afvallen met Crossfit

afvallen met crossfit

Wil je nu eindelijk eens gaan werken aan een gezond gewicht? Afvallen is een hele simpele kwestie van minder calorieën eten dan je verbruikt. Je kunt ervoor kiezen om minder te eten, maar je kunt daarnaast ook kiezen voor een sport die je helpt om af te vallen. Crossfit is een perfecte manier om te werken aan een sterk lichaam, een goede conditie en een optimale vetverbranding.

Wat is Crossfit?

Crossfit is een trainingsvorm die verschillende sporten combineert. Het is een combinatie van olympisch gewichtheffen (trekken en stoten), powerliften (squats, bankdrukken en deadlift), duursporten (rennen, roeien, fietsen en zwemmen) en gymnastiek (handstand). Bij Crossfit wordt voornamelijk gefocused op natuurlijk lichaamsbewegingen. Voorwerpen die worden gebruikt zijn barbells, dumbbells en kettlebells, maar bijvoorbeeld ook touwen, tractorbanden en zandzakken. Crossfit combineert deze manier van trainen, zodat je fit en sterk wordt op meerdere vlakken.

Bij PhysiQ Fitness kun je Crossfit lessen volgen. De workouts zijn zeer intensief en als je geregeld aan Crossfit doet zul je niet alleen afvallen, maar je wordt ook sterker, fitter en gezonder.

Hoe ziet een Crossfit training bij PhysiQ Fitness eruit?

Een les begint altijd met een warming up, gevolgd door een technisch gedeelte. Hier worden de Crossfit bewegingen uitgelegd en kun je de techniek oefenen, zodat je ze tijdens de WOD (workout of the day) veilig kunt uitvoeren om blessures te voorkomen. De WOD is een zeer intensieve workout van gemiddeld 10 a 20 minuten. Daarna volgt een cooling down.

Afvallen met Crossfit

Met een gemiddelde Crossfit workout verbrand je gemiddeld zo’n 8oo kilocalorieën, die voornamelijk uit je vetmassa gehaald worden. Omdat je met Crossfit gebruikt maakt van (zware) gewichten, train je jouw spieren op dusdanige wijze dat ze niet alleen vet verbranden tijdens de workout, maar ook tijdens je herstel. Met als resultaat; je vetmassa neemt af en je spiermassa neemt toe. Hierdoor ga je er slanker uitzien.

Door het aanmaken van spierweefsel, wat zorgt voor een snellere vetverbranding, zul je op een makkelijke manier afvallen. Des te meer spierweefsel je hebt, des te meer (en des te sneller) je vet verbrandt. Uiteraard is voeding hierin net zo belangrijk. Als je af wilt vallen zul je ook op een andere manier moeten gaan eten; zolang je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, zul je geen gewicht gaan verliezen.