Train effectief met weerstandsbanden

weerstandsbanden

Een weerstandsband is er in verschillende soorten, kleuren en maten. Je kunt een weerstandsband kopen in de vorm van een mini band, powerband en fitness tube. Het is een eenvoudig trainingshulpmiddel, maar zeer effectief voor een goede work-out.

Wat zijn de voordelen van het trainen met een weerstandsband?

Het grote voordeel van het trainen met een weerstandsband is dat het je je spieren nauwelijks belast terwijl het wel heel veel kracht van je spieren vraagt. Weerstandsbanden worden vaak gebruikt bij revalidatietraining door fysiotherapeuten en ergotherapeuten. De kleur van de fitness elastiek geeft het weerstandsniveau aan. De weerstandsband is compact, effectief en onder meer te gebruiken bij Pilates, yoga, rek- en strekoefeningen en voor krachttraining. Een training met een  weerstandsband is een zeer effectieve workout, omdat je al je spieren tegelijkertijd kunt trainen.

Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen om te sporten met weerstandsbanden. Zo is een professionele weerstandsband gemakkelijk overal heen te vervoeren. Andere voordelen is dat een weerstandsband goedkoop is. Vergelijk de band maar eens met halterstangen of dumbells, deze zijn toch aanzienlijk een stuk duurder. Grootste voordeel is echter de effectieve wijze waarmee je werkt aan meer spieren en spierkracht. Met andere woorden; de weerstandsband is perfect als jij snel meer spieren, een betere balans en een betere coƶrdinatie wilt krijgen.

Waar is de weerstandsband van gemaakt?

De elastische banden zijn gemaakt van 100% natuurlijke rubber. De hoogte van de weerstand/ sterkte is per weerstandsband verschillend. Hoe hoger de weerstand van de band, hoe groter de kracht op de spieren wordt. Het elastiek is geschikt om veel diverse oefeningen, op verschillende weerstandsniveaus uit te voeren en is geschikt voor de beginnende, als voor de ervaren sporter. Bovendien handig en gemakkelijk om een full body work-out ermee te doen. De ene keer ga je voor een legday en de andere keer kun je vooral je armen gaat trainen. Maar ook je billen en borst kun je effectief trainen met deze handige banden.

De weerstandsband kan worden opgerekt tot driemaal zijn eigen lengte. Hierdoor wordt de weerstand groter. Je kunt de band gebruiken voor vele soorten oefeningen en voor verschillende spiergroepen. De weerstand band oefeningen zijn ook perfect om specifieke spiergroepen mee te targeten. Het is al met al een ontzettend veelzijdig trainingsmateriaal waar je talloze oefeningen mee kunt doen. Probeer ze eens uit, en neem je weerstandsbanden bijvoorbeeld mee naar de sportschool!