3 supplementen die helpen bij het afvallen

Men probeert altijd nieuwe manieren te vinden om af te vallen. Gezond eten, weinig koolhydraten, weinig vetten, laag in calorieën zitten, voldoende bewegen; allemaal methodes voor het afvallen. Wat je echter ook zou kunnen proberen, zijn supplementen. Hoewel gezonde voeding en bewegen van groot belang zijn als je wilt afvallen, is het je misschien niet bekend dat supplementen zeker een rol kunnen spelen bij het afvallen. Wil je dus sneller afvallen, zie je onvoldoende vooruitgang of wil je gewoon iets anders proberen? Lees in deze blog hoe je dat met supplementen kunt doen!

Waarom afvallen met supplementen?
Voordat de drie supplementen worden behandeld, is het belangrijk om jezelf af te vragen: waarom zou je supplementen gebruiken bij het afvallen? Het antwoord daarop is omdat bepaalde supplementen je lichaam ondersteunen en bepaalde voordelen hebben die het proces van afvallen bevorderen.

De 3 belangrijkste supplementen hiervoor zijn:

  • CLA
  • Cafeïne pillen
  • Fatburners

De hierboven genoemde supplementen zullen hieronder worden behandeld.


CLA
CLA is een vetzuur dat ons lichaam zelf niet kan aanmaken, oftewel een essentieel vetzuur. Hierdoor krijgen we CLA alleen uit voeding en supplementen. CLA is geschikt voor afvallen omdat het ervoor zorgt dat je minder vet opslaat en omdat het goed is voor je metabolisme. Ook wordt het LDL cholesterol ermee verlaagt. Door deze functies kan CLA je helpen met het afvallen.

Cafeïne pillen
Cafeïne werkt voor velen als middel voor meer energie. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je je minder vermoeid voelt en je uithoudingsvermogen verbetert, waardoor zowel je fysieke als mentale prestaties erop vooruit gaan. Doordat je tijdens het sporten je prestaties met cafeïne verbetert, heeft cafeïne een positieve invloed op het afvallen. Hierbij hebben cafeïne pillen de beste en meest directe werking.

Fatburners
Bepaalde fatburners zijn geschikt voor afvallen. Het ligt er dan aan wat de ingrediënten van de fatburner zijn. Hoe gezonder de ingrediënten (zoals groene thee extract en Spaanse peper), hoe beter de fatburner. Zo zijn er bijvoorbeeld ook fatburners met cafeïne. Fatburners met zulke ingrediënten kunnen je dus helpen met afvallen