Motivatie tijdens het afvallen

voeding afvallen

Afvallen is nu eenmaal niet leuk, maar ook bij afvallen is er een lichtje aan het einde van de tunnel! Hoe voelt het als je minder snoept en eet? Waarschijnlijk krijg je er meer energie voor terug. Immers, er hoeft minder voedsel verteerd te worden, en dat scheelt een hoop werk. Verder zijn er andere voordelen te noemen, namelijk:

  • Het is beter voor je gezondheid. Je belast niet alleen je verteringssysteem met overmatig eten; ook je hart, lever, nieren en je aderen krijgen het te verduren.
  • Te veel eten maakt sloom, terwijl minder eten juist alerter maakt.
  • Er zijn zelfs onderzoeken die menen dat je geheugen beter wordt als je een beetje honger hebt.
  • Minder eten en snoepen houd je fris, terwijl je je juist vies (en dik) voelt na een overvloedige maaltijd.
  • Je buik blijft platter, omdat deze niet gevuld wordt door een grote maaltijd.
  • En deze is wellicht voor jou de belangrijkste: je valt af door minder te eten en te snoepen.
  • Heb je meer motivatie nodig bij het diëten? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een diëtist in Utrecht of voedingscoach in Groningen.

Hoe kan je het dieten volhouden?

Nu hoef je natuurlijk niet op een hongerrantsoen. Want dat voelt ook niet prettig, en het vermindert de stofwisseling. Het gaat er om dat je gematigd eet. Jammer genoeg is dit in onze maatschappij als een groot luilekkerland, best lastig. Daarom is het belangrijk dat je voldoende motivatie hebt om iets lekkers te laten staan. Helaas is het bereiken van gewichtsverlies niet altijd stimulerend genoeg. Waarschijnlijk doordat het resultaat zich pas op termijn terugbetaalt. Immers, je valt niet meteen kilo’s af.

Een slanker figuur

Bovendien is een slank figuur niet altijd van belang. Alleen wanneer we onszelf in de spiegel zien, of wanneer we ons bekeken voelen (in gezelschap bijvoorbeeld), dromen we van gewichtsverlies. Of hou je wel eens je buik in? Dan wordt het helemaal duidelijk: alleen op die momenten speelt de vorm van je figuur een rol. En daarom wijzen we je op andere motieven die je kunt gebruiken om minder te eten. Je fijn in je vel voelen staat daarbij centraal – de bovenstaande punten kun je daarbij gebruiken. En het mooie hiervan is, dat we dit altijd wel willen, en het geeft meteen resultaat.