Voor wie zijn multivitaminen geschikt?

Soms kun je het gevoel hebben dat je weerstand niet helemaal optimaal is. Op zo een moment kun je iets onder de leden hebben. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Het kan namelijk ook zo zijn dat je een tekort aan multivitaminen hebt. Dit kan doordat je niet de juiste voeding hebt genomen. Als je niet goed let op je voeding kan het voorkomen dat je last krijgt van allemaal verschillende klachten. Maar voor wie en wanneer is het verstandig om multivitaminen te gaan slikken? 

Multivitaminen en voeding

Een goede hoeveelheid multivitaminen is heel belangrijk voor de gezondheid van het lichaam. Vaak denken mensen dat ze goed bezig zijn en dat ze gezond eten. Maar als je dan eens goed gaat kijken naar de voeding. Dan zie je vaak dat de voeding vrij eenzijdig is. 

Dat wil dan zeggen dat de voedingsstoffen die nodig zijn voor het lichaam niet uit het eten gehaald kunnen worden. Is dit het geval? Dan zou het heel goed kunnen dat het verstandig is om een multivitaminen te gaan nemen. 

Wat is een multivitamine? 

Een multivitamine is een supplement waarin meerdere vitamines en mineralen zitten. Wat hierin zit kan per merk of soort nog weleens verschillen. Maar over het algemeen zitten de 14 meest essentiële vitaminen en mineralen er wel in. 

Waar is een multivitaminen goed voor? 

Alle mineralen en vitamines zijn belangrijk. Ze dragen er allemaal hun steentje aan bij dat je je fit en gezond blijft voelen. Als je gezond en gevarieerd eet kun je al snel aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zitten. 

Mocht het lastig zijn om deze hoeveelheden uit de voeding te halen, dan kun je overwegen een multivitaminen te gaan nemen. Eventuele tekorten worden ermee aangevuld. En het draagt eraan bij dat je je weer fit en gezond zal voelen. 

Voor wie is het nemen van multivitaminen belangrijk? 

Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat het goed is om beter te voorkomen dan te genezen. Dit zou betekenen dat eigenlijk iedereen een multivitaminen zou moeten nemen. Er zijn ook gevallen waarbij het hoe dan ook beter is om preventief multivitaminen te nemen. Hierbij kun je denken aan de volgende gevallen: 

  • Zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap
  • Baby’s en kinderen
  • Mensen met een veganistische leefstijl
  • Oudere mensen die niet zoveel meer eten
  • Mensen die kampen met enige vorm van verslaving
  • Mensen die een chronische aandoening hebben
  • Mensen met een ernstige ziekte

Tip: Davitamon