Alles over de zorgverzekering voor: hoger opgeleiden

zorgverzekering

Speciaal voor hoger opgeleiden kun je bij sommige verzekeraars terecht voor een speciale zorgverzekering. Deze zorgverzekering is speciaal voor iedereen die een hogere opleiding hebben. Je komt hier onder andere voor in aanmerking wanneer je een hbo of wo opleiding hebt afgerond, maar ook als je een havo of vwo diploma hebt. Ben je een student aan een hbo of wo opleiding? Ook dan heb je recht op een zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Hier lees je hoe deze zorgverzekering precies werkt en waar je terecht kunt voor een dergelijke zorgverzekering.

Hoger opgeleiden zorgverzekering 2021

Op basis van schadestatistieken is gebleken dat hoger opgeleiden minder snel schade maken. Het is voor een verzekeringsmaatschappij aantrekkelijk om een zorgverzekering 2021 met goede voorwaarden aan te bieden. Je betaalt een lage premie en daarnaast kun je ook kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Dit is een zorgverzekering voor een grotere groep hoger opgeleiden: de dekking wordt efficiënt vastgesteld en dus kan de zorgverzekering ideaal worden ingericht. Met als gevolg dat iedereen in het collectief kan profiteren van een lage premie.

Ook voor studenten een slimme optie

Als je een student bent aan een hogere opleiding is het mogelijk om deel te gaan uitmaken van een collectieve zorgverzekering. Gemiddeld kun je zo’n 7% korting op de premie krijgen bij een dergelijke zorgverzekering. Het kan dus als student enorm gunstig zijn om een zorgverzekering voor hoger opgeleiden af te sluiten. Een bekende zorgverzekeraar die zorgverzekeringen voor hoger opgeleiden aanbiedt is Promovendum. Het is dan ook goed om van tevoren te kijken wat je mogelijkheden zijn bij deze verzekeraar.

Hoe gunstig is het echt?

Een lage premie en gunstige voorwaarden: het zijn twee grote voordelen van een zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele nadelen. Zo zijn collectieve verzekeringen ingericht op de wensen van iedereen. Heb jij zelf meer uitgebreide behoeften? Dan wordt het al lastiger om deel uit te maken van een collectieve verzekering en kun je beter voor een reguliere zorgverzekering kiezen.