Fysiotherapie Utrecht helpt je van je klachten af

We werken bij Fysiotherapie Utrecht met één centraal doel: jou van je klachten af helpen, zodat je weer goed kunt functioneren. Daarbij houden we er specifieke rekening mee dat je ook in de toekomst zoveel mogelijk klachtenvrij blijft. Onze werkwijze kenmerkt zich vooral door een no-nonsense aanpak. Of je nu rug-, nek-, knie- of schouderklachten hebt, we helpen je er vakkundig vanaf zodat jij je werk- en sportactiviteiten weer kunt oppakken. Bij Fysiotherapie Utrecht zijn we continu op de hoogte van nieuwe behandelmethodes. Zo blijven we op de hoogte van de modernste methodes om je zo goed en effectief mogelijk te helpen.  

Behandeling van rugklachten bij Fysiotherapie Utrecht

Veel voorkomende klachten zitten in de rug en/of nek. Rugpijn en nekpijn kunnen zich zowel geleidelijk als plotseling voordoen. Ze zorgen voor een verstoorde nachtrust, een belemmering in je dagelijkse activiteiten en in veel gevallen mindere prestaties op werk- en sportgebied. De uitdaging hierbij is dat er regelmatig niet één oorzaak van de klachten is aan te wijzen. Bij Fysiotherapie Utrecht bekijken we waar de oorzaak ligt, voordat we met een behandeling aan de slag gaan. De behandeling is met name gericht op het op de juiste en verantwoorde manier bewegen. We boeken met specifieke oefeningen en technieken als snel resultaat. 

Behandeling van klachten aan of bij de knie

We zien dat knieklachten vooral voortkomen uit sportblessures (gescheurde meniscus) of een chronische aandoening (artrose). Zo zien we bij Fysiotherapie Utrecht veel hardlopers en krachtsporters binnenkomen met pijnlijke knieën. Deze kunnen ertoe leiden dat het lastig of zelfs onmogelijk is je sport nog uit te oefenen. We zoeken daarom dus snel en gericht naar de oorzaak van de pijn, waar we onze behandeling helemaal op afstemmen. We kunnen je daarbij adviseren over wat de juiste belasting is, om toekomstige blessures te voorkomen. Onze aanpak is erop gericht om je verantwoord en doelgericht weer “op de been” te helpen. We kijken daarbij onder andere naar looptechnieken en beweegpatronen, waar de herstelbehandeling op wordt afgestemd. 

Behandeling van schouderklachten

Ook pijn aan de schouder en/of arm en elleboog kunnen ervoor zorgen dat je je werk of sport minder goed uit kunt voeren. Enkele oorzaken van een pijnlijke schouder zijn een ongeluk, het uitvoeren van repeterende handelingen of overmatige belasting. De pijn kan vanuit de schouder zelfs verder doorstralen naar arm en hand. Schouderklachten worden veelal vooral behandeld door te kijken naar de symptomen zelf. We kijken bij Fysiotherapie Utrecht echter ook naar de mogelijke oorzaak. Dit pakt de klachten bij de kern aan en vergroot de kans op een goed en blijvend herstel. We behandelen schouderklachten middels advies, pijnstillers, massage, dry-needling, kinesiotape of een combinatie van deze zaken. We kijken naar de geïrriteerde schouder-structuren, je bewegingspatroon en bewegingen. Deze brengen we in verband met de klachten die je ervaart. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op maat op.    

Wil je snel en vakkundig van je klachten worden afgeholpen? Neem dan contact op met Fysiek Healthclub.