We leven in een tijd waar het heel normaal is om over onze problemen te praten. Een aantal decennia geleden waren termen als Mental health, een Burn out, midlife crisis of relatieproblemen termen die niet gebruikt werden. Niemand vond het werken leuk, maar het moest toch gebeuren. Het steeds ruzie maken met je vrouw hoort bij getrouwd zijn. Problemen die mensen toen meemaakte werden heel makkelijk afgeveegd. Het argument het hoort en nou eenmaal bij of iedereen heeft er last van werd vaak gebruikt tegen deze kwalen. Zeker als man moest je je niet zo aanstellen en gewoon doorgaan maar door de jaren heen zijn deze onderwerpen steeds beter aan het licht gekomen. Ook zijn er veel onderzoeken gedaan naar kwalen zoals een burn-out en is het nu zelfs heel gewoon dat je soms een paar maanden niet komt werken omdat je hier onder lijdt.
Een burn-out is een ophoping van stress en problemen die er rond u leven zich afspelen. Iedereen heeft wel problemen maar een mens kan maar zoveel aan en als het te veel wordt, dan spreek je over een burn-out. Een burn-out speelt niet alleen maar af in je hoofd maar je kan er ook fysieke klachten van krijgen zoals: hoofdpijn, hartklopping, pijn in de borst, duizeligheid en maag of buikpijn. Een burn out behandeling is daarom ook op zijn plaats en moet gedaan worden bij een psycholoog.
Door het coronavirus moet je natuurlijk zoveel mogelijk thuis werken en wordt je normale leven van je afgepakt. Dit kan een groot probleem worden en je het gevoel geven dat je opgesloten zit. Door het virus is natuurlijk niet veel meer open maar een psycholoog Amsterdam wel. In veel grote steden zijn de praktijken wel open, ondanks de vele besmettingen. Het openhouden van deze praktijken is essentieel voor de gezondheid/ mentale gezondheid van de mens.